Από τη φοίτησή μου στο πρόγραμμα αποκόμισα όχι μόνο τις απαραίτητες γνώσεις για την οικονομική επιστήμη, αλλά και την εμπειρία να ανταπεξέρχομαι στα καθημερινά προβλήματα των σημερινών επιχειρήσεων.


Δημήτρης Ράλλης

Σε ένα πραγματικά ανταγωνιστικό και διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον στον χώρο της υγείας, το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό έρχεται πραγματικά να απαντήσει μέσω της εξειδικευμένης γνώσης που προσδίδει στις ολοένα αυξανόμενες προκλήσεις. Η μέχρι τώρα εμπειρία μου από το συγκεκριμένο πρόγραμμα μου επιτρέπει να εμβαθύνω την γνώση μου στο οικονομικό πεδίο και να το προσαρμόσω στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς. Οι εισηγητές είναι εξαιρετικά καταρτισμένοι εστιάζοντας στα κατάλληλα σημεία προσδίδοντας προστιθέμενη αξία στο εν λόγω πρόγραμμα. Είμαι πραγματικά πολύ ικανοποιημένος!


Βασίλειος Αντωνόπουλος

I am going through the second semester in this full-time 2-year Post-graduation degree, and I am in the position to say that this Master is a Must-do for those who seek for broader-spectrum knowledge. Knowledge translates to power and power is giving choices to ourselves (and further to our families). The teaching Staff is really eager to transfer whatever is hidden in their minds. Statistics may not have been my strongest point but Strategics, Health Technology Assessment, Superior Accounting , Macroeconomics, Social Epidemiology and several other subjects were reached by studying and writing English and Hellenic references. As this Degree has proven to be very demanding upon the study hours to perform the basics on the examination dates, I strongly recommend it for the young at heart who have been joyed by the challenge to achieve the outmost of their abilities! I will close with Whitehead’s saying: “There is urgency in coming to see the world as a web of interrelated processes of which we are integral parts, so that all of our choices and actions have consequences for the world around us”. Enjoy this journey!


Πάνος Καίσαρης

Ο σχεδιασμός του ΜΒΑ-Υγεία παρέχει στο φοιτητή την ευχέρεια να αναπτύξει δεξιότητες απόλυτα συνδεδεμένες με την αγορά εργασίας. Η προσέγγιση σύγχρονων προκλήσεων στο χώρο της υγείας δίνει την ευκαιρία για επιστημονική έρευνα υψηλών προτύπων. Τόσο η προσφερόμενη ακαδημαϊκή γνώση όσο και η επαγγελματική εμπειρία που μεταφέρεται μέσα από τις μελέτες περιπτώσεων, εκπορεύονται από καθηγητές με διεθνή καριέρα και βασίζονται σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρότυπα.


Γιώργος Φιλίνης

Από την έως τώρα φοίτησή μου στο πρόγραμμα σπουδών, αποκόμισα, με εύληπτο τρόπο από τους διδάσκοντες, χρήσιμες γνώσεις και εξειδικευμένες προσεγγίσεις σε θέματα που άπτονται της διαχρονικής διεθνούς και εγχώριας υγειονομικής πολιτικής, οι οποίες, μέσω της μελέτης τους, αποκαλύπτουν τον πυρήνα των παρατηρουμένων δυσαρμονιών στον υγειονομικό τομέα αποσαφηνίζουν τα βαθύτερα αίτια και εστιάζουν σε ενδιαφέρουσες προτάσεις για την αντιμετώπισή τους.


Ισίδωρος Μέντης

Σε καιρούς ραγδαίων αλλαγών στο τομέα της Υγείας στην Ελλάδα επέλεξα μετά από ενδελεχή έλεγχο το ΜΒΑ-Υγεία λόγω της εγνωσμένης αξίας του ακαδημαϊκού/επιστημονικού προσωπικού της σχολής, καθώς και της διαδραστικής συμμέτοχης με case studies των φοιτητών, μέσα από την καθοδήγηση και εκπόνηση εργασιών βασισμένων στα πρότυπα δημοσιευμένων άρθρων, έγκριτων επιστημονικών βάσεων δεδομένων. Η επιλογή μου με δικαίωσε καθώς κατάφερα να εφαρμόσω την επικαιροποιημένη γνώση που μου προσέφερε το ΜΒΑ-Υγεία στην καθημερινότητά μου, και δη στην επαγγελματική μου ενασχόληση με τον κλάδο των ιατροτεχνολογικών προϊόντων. Η συμβολή του ΜΒΑ-Υγεία ήταν καθοριστική και η πρόσθεση ειδικού βάρους στην επαγγελματική μου ιδιότητα είναι αδιαμφισβήτητη.

Σας ευχαριστώ θερμά για την άψογη οργάνωση και επαγγελματισμό που επιδεικνύετε.


Γιώργος Θεοδωρακόπουλος

Από τη φοίτησή μου στο ΜΒΑ-Υγεία κατάλαβα ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Με τη σωστή καθοδήγηση που είχα και την προσωπική προσπάθεια κατάφερα να αντιληφθώ καλύτερα τον τομέα των οικονομικών γενικότερα και της υγείας ειδικότερα. Επιπροσθέτως, βελτιώθηκα στην έκφραση και υπεράσπιση των απόψεών μου τόσο γραπτώς, όσο και προφορικώς.

Ευχαριστώ πολύ για όσα αποκόμισα.


Αγγελική Γρίβα

Η φοίτηση μου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα με "σύστησε" σε ένα επίπεδο γνώσης και σπουδών στα οποία μέχρι πρόσφατα δεν είχα πρόσβαση και στη δυνατότητα αυτή την κτηθείσα γνώση να τη χρησιμοποιήσω σαν εργαλείο στη καθημερινότητα της δουλειάς μου και στην προσπάθεια μου για την περαιτέρω επαγγελματική μου εξέλιξη.


Αναστάσιος Βερυκοκίδης

Μόλις ολοκλήρωσα την Θεματική Ενότητα «Οικονομικά της Υγείας και Συστήματα Υγείας» του προγράμματος και αισθάνομαι βαθιά ικανοποιημένη, αφενός από την ποικίλη θεματολογία που κληθήκαμε να διαχειριστούμε συγγράφοντας εργασίες υψηλού οικονομικού και διοικητικού ενδιαφέροντος στο χώρο της υγείας και ιδιαιτέρως χρήσιμες για την επέκταση των γνώσεων μας και αφετέρου από τις διαλέξεις υψηλού επιπέδου που παρακολουθήσαμε.


Σοφία Μποντού

Η φοίτησή μου στο ΜΒΑ-Υγεία αποτέλεσε για μένα μια πρωτόγνωρη, ενδιαφέρουσα, γεμάτη προκλήσεις εμπειρία. Μεγαλύτερη ανταμοιβή μου όσα διδάχθηκα, με τη διεισδυτικότητα και το βάθος της θεωρητικής ματιάς αλλά και την απαίτηση για πρακτική, συγκεκριμένη και εφαρμόσιμη γνώση ώστε να κατανοούνται, να ερευνώνται και να υπηρετούνται οι τρέχουσες ανάγκες του τομέα της υγείας. Πάνω απ' όλα θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλους τους διδάσκοντες και ιδιαίτερα στον υπεύθυνο Καθηγητή κ. Γιάννη Υφαντόπουλο για την αμέριστη υποστήριξή του σε όλα τα βήματα αυτής της πολύτιμης διαδρομής στην επιστημονική γνώση.


Θάνος Κωτσόπουλος (απόφοιτος, 2018)

Το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα αποτελεί ένα σύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών μεταπτυχιακό. Μου παρέχει εξειδικευμένες και αναβαθμισμένες γνώσεις και δυνατότητα να έχω μια πλήρη, ολοκληρωμένη και ζωντανή εικόνα της Διοίκησης Οικονομικών Μονάδων. Αποτελεί μια άριστη επιλογή πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο, δεδομένου ότι δεν περιορίζεται στην παροχή θεωρητικών γνώσεων αλλά αναδεικνύει την διασύνδεση αυτών με την πράξη. Οι καθηγητές είναι άριστα καταρτισμένοι, προσηνείς και συνεργάσιμοι. Αξιοσημείωτη είναι επίσης και η οργάνωσή του, η οποία ξεπερνά κάθε προσδοκία.


Σταυρούλα Αγγελοπούλου

Από τη μέχρι τώρα φοίτησή μου οι εντυπώσεις μου είναι πολύ θετικές. Είναι ένα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα, όπου πρέπει να αφιερώσεις πολύ χρόνο σε μελέτη, αλλά η εκμάθηση και το αποτέλεσμα σε αποζημιώνει. Θεωρώ ότι είναι αντάξιο των διεθνών προκλήσεων και του κύρους του ΕΚΠΑ. Οι καθηγητές εξαιρετικοί, τα συγγράμματα πολύ καλά και εξαιρετική και η γραμματειακή υποστήριξη του UoA ΜΒΑ.


B.K.

Από την έως τώρα φοίτησή μου στο πρόγραμμα έχω αποκομίσει σημαντικές γνώσεις, οι οποίες πρόκειται να με βοηθήσουν στη μετέπειτα εργασιακή μου πορεία. Σε αυτό, φυσικά, έχουν συνεισφέρει οι εξαιρετικοί εισηγητές των μαθημάτων που έχω παρακολουθήσει έως τώρα. Πρόκειται για ένα αξιόλογο πρόγραμμα, το οποίο προσφέρει πολλές επαγγελματικές δυνατότητες.


Σωτηρία Κοτταρά

Η ευελιξία του ωραρίου σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο σπουδών και γνώσεων που προσφέρει το πρόγραμμα, το καθιστούν για εμένα σε ένα από τα καλύτερα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών για στελέχη που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια για την ταυτόχρονη επαγγελματική εξέλιξη τους.


Διονύσης Καλογερόπουλος

Με την περάτωση των μεταπτυχιακών σπουδών μου, αισθάνομαι ιδιαίτερα τυχερός που παρακολούθησα ένα αρκετά απαιτητικό πρόγραμμα, αλλά συγχρόνως τόσο υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου και συνάντησα καθηγητές με πολύ υψηλό επιστημονικό υπόβαθρο. Αποτέλεσε την καλύτερη εμπειρία στην ζωή μου, διότι απέκτησα σημαντικές γνώσεις σε οικονομικό επίπεδο και με έκανε πολύ καλύτερο άνθρωπο σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.


Α.Χ. (απόφοιτος, 2018)

Έχοντας υπόβαθρο χρηματοοικονομικών σπουδών στην ΑΣΟΕΕ, είχα εξοικείωση με το αντικείμενο, αλλά το ΜΒΑ-Λογιστική έχοντας πολύ ανεβασμένο επίπεδο μπορεί άνετα να συναγωνιστεί τα καλύτερα μεταπτυχιακά της Ευρώπης. Θεωρώ πως το επίπεδο των καθηγητών είναι εξαιρετικό και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην συνέχιση της καριέρας μου σε εταιρεία ορκωτών λογιστών.


B.T.

Η αποκόμιση που έχω από το μεταπτυχιακό είναι πολλή θετική. Μέσα από το μεταπτυχιακό κατάφερα να αποκτήσω γνώσεις που έχουν άμεση εφαρμογή στο κόσμο των επιχειρήσεων. Τόσο οι καθηγητές όσο και τα βιβλία βοήθησαν προς αυτή τη κατεύθυνση. Σίγουρα το συστήνω ανεπιφύλακτα!


Αχιλλέας Μπαντίκος

Το μεταπτυχιακό είναι απολυτά στοχευμένο στις παραδόσεις του, κοντά στο μεταπτυχιακό φοιτητή με σεβασμό στη καθημερινότητά του. Είναι απαιτητικό, με μεγάλο εύρος ύλης και έμπειρους καθηγητές, δίδοντας όμως πάντα σαφείς κατευθύνσεις. Χρειάζεται βέβαια πρόγραμμα και συνεχής προσπάθεια. Είναι ένα μικρός μαραθώνιος με το κύρος του ΕΚΠΑ χωρίς απαγορευτικό και αλαζονικό κόστος.


Ανδρέας Γαλαζούλας

Ξεκίνησα το πρόγραμμα με σκοπό να αποκτήσω ένα επιπλέον προσόν, για να μπορώ να ανταποκριθώ στην απαιτητική αγορά εργασίας. Μέσα από την συγγραφή των γραπτών εργασιών και την παρουσία στις ΟΣΣ, τη διδαχή και τη μετάδοση γνώσεων από έμπειρους και συχνά απαιτητικούς καθηγητές, έμαθα και ανέπτυξα ικανότητες και δεξιότητες που με βοηθούν σημαντικά. Πλησιάζοντας προς το τέλος του προγράμματος, έχοντας ολοκληρώσει σχεδόν όλες τις Θεματικές Ενότητες, εμπρόθεσμα, θεωρώ πως το πρόγραμμα είναι μεν απαιτητικό, αλλά με "ταξίδεψε" ευχάριστα στην επιμόρφωση, διευρύνοντας το γνωστικό υπόβαθρο με παράλληλη ενδυνάμωση των ήδη υπαρχόντων γνωστικών μου εμπειριών.


Ε.Ι.Φ.

Το πρόγραμμα MBA-ΕΚΠΑ στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης και βελτίωσης των προσφερόμενων υπηρεσιών του δίνει την δυνατότητα για διεθνή απήχηση και αναγνωρισημότητα μέσω της έρευνας και εκπαίδευσης όπως επίσης την σπουδαιότητα του, στους υποψηφίους φοιτητές του. Προσφέρει στους φοιτητές ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών, όπου δεν παίζει ρολο μόνο η ποσότητα αλλά και η ποιότητα, στοιχεια Αλληλένδετα. Το υψηλό επίπεδο των καθηγητών, η οργάνωση, ο τρόπος μετάδοσης της οικονομικής επιστήμης, δίνει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους φοιτητές του προγράμματος. Η ωφελιμότητα του προγράμματος αυτού, είναι το υψηλό επιπεδων γνώσεων, όπως επίσης και η άμεση πρόσβαση στην αγορά εργασίας, ώστε να μπορούμε να διεκδικήσουμε μια ηγετική θέση ως στελέχη μεγάλων οικονομικών μονάδων ,να εργαστούμε ως οικονομικοί σύμβουλοι και ως χρηματοοικονομικοί αναλυτές. Τέλος το Πρόγραμμα ΜΒΑ-ΕΚΠΑ δίνει την δυνατότητα στους φοιτητές, να μπορούν να διευρύνουν τους ορίζοντες τους ώστε να κινηθούν σε διαφορετικές κατεύθυνσεις στο επίπεδο των οικονομικών.


Γεώργιος Νικ. Μανιός